Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike sot ka pranuar pajisje për saldim të teknologjisë Soldamatic Augmented Reality Welding Machines nga GIZ Kosova në vlerë mbi 100,000 €

  Në këtë ngjarjeje, ishte prezent edhe ambasadori gjerman Zt. Jörn Rohde, ku theksoj se Qeveria Gjermane po mbështet Kosovën dhe shumë vende të tjera në botë në modernizimin e arsimit. Gjermania veçanërisht përqendrohet në arsimin dhe aftësimin profesional, i cili siguron shanse të shkëlqyera në tregjet kombëtare dhe ndërkombëtare të punës.

  Menaxheri i projektit GIZ, Dr. Klaus Bader-Labarre, theksoj se kjo mbështetje do të ndihmojë në ngritjen e kualitetit në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike.
  Rektori i Universitetit të Prishtinës, Prof.Dr. Naser Sahiti, theksojë se Universiteti i Prishtinës vlerëson mbështetjen e përhershme nga ana e Qeverisë Gjermane dhe GIZ-it, e cila është thelbësore për të forcuar dhe zgjeruar kapacitetet e Universitetit në lidhje me ofrimin e trajnimeve speciale për komunitetin dhe institucionet.

  Dekani i Fakultetit të Inxhinierisë Mekanike, Prof.Dr. Ahmet Shala, tha se AR makineritë e saldimit të pranuara sot janë mbështetje e shkëlqyeshme për trajnimin e studentëve, nxënësve të shkollave profesionale, punëtorëve të bizneseve dhe organizatave të tjera.

  Dekanati i FIM-së falënderon në mënyrë të veçantë Menaxherin e projektit GIZ, Dr. Klaus Bader-Labarre dhe ekipin e tij për  projektin “Rinia, punësimi dhe shkathtësitë”. 

  Gjithashtu falënderojmë GIZ-në për trajnimin në kohëzgjatje prej tri ditëve për shfrytëzimin e këtyre pajisjeve, ku pjesëmarrës gjatë këtij trajnimi ishin:

  Prof.Ass. Xhevahir Bajrami,
  Prof.Ass. Afrim Gjelaj,
  Ass. Shkelzen Shabani,
  MSc.Mexhait Ristemi, Inxh. i dipl.
  MSc.Mehmet Zeqiraj, Inxh. i dipl.

   

   

   

      

   


   


Arkiva e lajmeve

«mars»
MaEnPrShDi
22 232425262728
12 34 567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234