Vizitë studimore

  Në kuadër të lëndës “Hidroteknologjia”, studentët e nivelit Masterit të programit studimor “Termoenergjetike dhe Energji e Ripertritshme”, dhe studentet e vitit të tretë të nivelit Bachelor, të Programit Studimor “Sistemet e Energjisë se Ripërtëritshme”, nën mbikëqyrjen e Profesorëve Prof. Asoc. Rexhep Selimaj, Prof. Ass. Shpetim Lajqi dhe Asistentit, MSc. Drilon Meha kanë realizuar vizitën studimore në dy hidrocentrale  në Kosovë. Hidrocentralet “LEPENCI 3” në Ferizaj dhe “BREZOVICA 2”, në Shtërpce.

  Qëllimi i vizitës ishte njohja për së afërmi me turbinat hidraulike të llojit Francis, parimi i punës, lidhja e turbinave me gjeneratorin elektrik,
  njohja me elementet bazike për veprat e marrjes, njohja me mundësin e shmangies së grushtit hidraulik dhe përvetimi sa më i mirë i pjesës teorike me anë të njohurive praktike gjatë kësaj vizite.

  Falënderojmë pronarin e Hidrocentralit në Ferizaj, Ylli Shamolli – EUROKOS për mikpritjen, si dhe inxhinierin Milot Fejzullahu dhe
  Labinot Vitia nga MATKOS Group për sqarimin e mënyrës se operimit te hidro elektrocentraleve, dhe njohjen për se afërmi me mënyrën e menaxhimit të situatave të ndryshme që shfaqen gjatë procesit te punës se hidro-elektrocentralit.
           


Arkiva e lajmeve

«qershor»
MaEnPrShDi
28 29 3031 123
4 567 8910
1112 13 14151617
18 192021222324
2526272829301
2345678